BulgarianEnglishRussian

ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ, СТЕРОИДИТЕ И ПРИРОДАТА

Интервю с Валери Миронов – Вальо Боксьора, фитнес инструктор в World Class Spa&Fitness

 1. Наистина ли е толкова лесно и бързо да направиш перфектно тяло със стероиди?

Никак не е бързо и още по-малко е лесно. А последиците може да са фатални особено при тези, които сами си „предписват” подходящите според тях субстанции. Най-голямата грешка е че, стероиди се приемат от непълнолетни и от жени. В тези два случая последиците за половата система и здравето може да са наистина фатални.

 1. Може ли да си Професионален състезател и да не ползваш Анаболни стероиди?

В професионалният спорт е по-различно. Тренировките, режима, храненето и почивките са различни. Въпреки, че почти всички професионални спортисти са доста „здравички” имаме дори и в наши дни спортисти, които видимо не използват стероиди, а наблягат на строгия режим и подходящите хранителни добавки – значи все пак може и без.

 1. Ами Хранителните добавки? За или против тях си?

Всеки трябва да експериментира по възможност консултирайки се с инструктора в залата, в която тренира коя е оптималната за неговата физика доза и вид хранителна добавка, която ще приема. Задължително трябва да се приемат добавки със сигурен произход – такива със сертификати за качество, удостоверяващи съставките и пропорциите в тях. В много случаи лекари предписват хранителни добавки за допълнително лечение на различни болести – например Аутизъм.

 1. Колко пъти е най-добре да се храни човек, който не е професионален спортист?

Хубаво е да се яде поне 4-5 пъти на ден и да се приемат повече течности. Жените може да приемат по 2-4 литра вода на ден, а за мъжете 4-6 литра е добре.

 1. Какво мислиш за тренировките сред пририодата?

Който може да си ги позволи са много добро решение. Хубаво е да се ходи сред природата и да се диша чист въздух. Без големи натоварвания. Ходенето нагоре по неравен терен е една своеобразна тренировка, включваща доста мускулни групи. Много хора си мислят, че тренировката сред природата е свързана с много тичане и се отказват преди да са започнали дори и да имат време.

 1. Има ли значение големината на фитнес залата за качеството на тренировката?

Пространството и атмосферата имат голямо значение за качествената тренировка. Всеки набляга на нещо различно когато тренира, но като цяло е по-приятно когато има мястои уреди за всички.

 1. Какво е първото нещо, което трябва да знаят начинаещите, когато започват да се занимават с фитнес за подобряване на фигурата?

С правилно отработена методика на изпълнение на упражненията и съвети от инструктор се получават доста бързо желаните резултати. Нужна е воля и дисциплина и желания ефект много скоро се постига.

 1. Кога си роден?

На 28.06.1975г.

 1. Какво си завършил?

Завърших НСА – Треньор по културизъм.

 1. Имаш ли идол?

Арнолд Шварценегер.

 1. Какво е спорта за теб?

Отначало за мен спорта беше хоби, сега е начин на живот.

World Class Spa&Fitness

Ралевица 38(срещу резиденция Бояна)